Page moves into Republic Plaza

page office
With window-lined walls, the new office of the international architecture and engineering firm is filled with light and embraces dramatic views of the mountains.

BUILDING DIALOGUE

Brinkman 2019 Banner 300 x 250

PHOTOS: Caleb Tkach/Tkach Photography & Design 

On the heels of its 10th anniversary in downtown Denver, Page has moved its growing team to the top floor of the city’s tallest building, the iconic Republic Plaza. With window-lined walls, the new office of the international architecture and engineering firm is filled with light and embraces dramatic views of the mountains.

page office

The layout facilitates collaboration and provides more intimacy. Additional collaboration areas and smaller breakout spaces are also available for individual heads down work.

Flexibility, the use of natural light and appropriate acoustics were all priorities in the design of the largely open space. The architecture studio occupies the majority of the office and features sit/stand desks, where the teams are organized into quads. The layout facilitates collaboration and provides more intimacy. Additional collaboration areas and smaller breakout spaces are also available for individual headsdown work.

Brinkman 2019 Banner 300 x 250

Integrating technology into the office was another priority, and there is a dedicated area for virtual reality equipment and demonstrations. Product resources are available to the interiors team in the materials library.

page conference room

Slightly curved same ceiling treatment is used in the largest conference room, where the wood cascades onto one wall.

Finishes are muted greys and whites with a dramatic slightly curved wooden-slat ceiling, in the reception and lobby areas, that draws the eye to the views. The same ceiling treatment is used in the largest conference room, where the wood cascades onto one wall. Pops of red, the Page brand color, are concentrated in the furniture and jewel-toned teal tiles create visual variety in the otherwise subtle material palette.

page office

Pops of red, the Page brand color, are concentrated in the furniture and jewel-toned teal tiles create visual variety in the otherwise subtle material palette.

“We wanted to embrace the views and let the office design support the open, yet intimate feeling with the mountains beyond,” notes Page Senior Principal Michael Mace. “We chose a muted palette with simple, clean furniture. The effect is really a quiet celebration of Denver. We have been here for ten years and we’re looking forward to a long future and more growth.”

Published in the March 2019 issue of Building Dialogue.

Edited by Building Dialogue